top of page

שירות חיטוי מפעלים

מה כולל חיטוי מפעלים?

כל יום כל אחד מבינכם חשוף לנגיפים, חיידקים ופתוגנים שונים, אשר מציבים את הבריאות שלכם בסכנה. חברה לחיטוי מפעלים עוסקת במענק של שירותי חיטוי עבורם, לא משנה מה הגודל שלהם, תוך כדי הקפדה על חיטוי וטיהור של משטחי עבודה, פתחי אוורור ומיזוג, פסי יצור וכיוצא בזאת, על מנת להבטיח סביבת עבודה בטוחה ונקייה יותר.

 

למעט חיטוי החלל, החיטוי בא לידי ביטוי בהיכרות של השגרה מדי יום במפעל והאתגרים שהם מביאים עמם, לכן יש לחטא ציוד משותף, מקומות משותפים, ארונות, משטחי עבודה, כיסאות, שולחנות וכל איפה שהושם מגע של ידי בני אדם.

 

באילו מקרים מומלץ לבצע חיטוי למפעל?

חיטוי למפעל עושים כדי לחטא את המקום ובאופן הזה לדלל באופן ניכר את כמות החיידקים במפעל. היעד הינו אף לנסות ולמנוע הידבקויות בתוך מקום העבודה, שעשויות להביא לסגירה של מפעלים שלמים, ואף להעניק שקט נפשי לעובדים שמגיעים לעבוד במפעל.

 

במפעלים שעושים בהם חיטוי יסודי באופן יום יומי, הדבר עשוי לסייע לשגרת המפעלים ושמא גם למנוע מהעובדים להיות חולים. בעת רגילה, בטרם התפרצות נגיף הקורונה, ההמלצה לעשות חיטוי מפעלים הייתה אחת לחודש.

 

פעולת החיטוי מבוצעת בתום יום העבודה, כדי לעשות חיטוי ליום שהיה ולקבל את המקום ביום למחרת, נקי מחיידקים ומדאגות. פעולת חיטוי המפעלים בסיום יום העבודה אינה מפריעה לשגרת המפעל ואינה דורשת הערכות מוקדמת.

 

איך מבצעים חיטוי מקצועי במפעל?  

משמעותי לעשות חיטוי למפעל מקיף ולעבור על כל המקומות שבהם קיימת סבירות גבוהה להימצאות של חיידקים, כמו למשל – חדר הנוחיות, חדר האוכל המשותף, מחשבים ומקלדות, טלפונים נייחים, מקום צפוף, מקום בלי חלונות, מעליות, מעקי בטיחות, אזורי עישון, לובי המפעל, חדרי ישיבות וכיוצא בכך.

 

יש להקפיד לסחוט כראוי את המטלית אחרי כל שימוש ולהשאירה פרושה על השיש או תלויה על הברז להתייבשות מהירה.  כדאי לכם להשרות כל ערב את ספוג הניקוי והמטלית, בכוס עם אקונומיקה סנו זאוול עבור חיטוי והשמדת הבקטריות. 

 

הכיור במפעל מהווה קרקע פורייה להיווצרות חיידקים - הוא מכיל כלים מלוכלכים, שאריות מזון והן מים עומדים שנערמו בכוסות ובקעריות. החיידקים ניזונים משאריות האוכל, מהלחות והרטיבות.

 

את הכיור כדאי לחטא על ידי שימוש בסנו זאוול עבור ניקוי וחיטוי אופטימלי. האקונומיקה מחסלת חיידקים, עובש ופטריות ותסייע בידכם לשמור על סביבה נקייה והיגיינית יותר. משמעותי לנקות כהלכה אף את הברז ואת המסננת בכיור. בהיבט של קרש החיתוך – כדאי לכם להפריד בין קרש חיתוך של בשר, דגים וירקות.

 

צריך להקפיד על שטיפת הקרש על ידי אקונומיקה או על ידי מתז לחיטוי משטח. משמעותי לשטוף את הקרשים כראוי על ידי מים בתום החיטוי. מפסק האור בחדר הנוחיות יהא לרוב מלא בחיידקים אך אף הידיות של הדלתות והידית של המקרר ושל התנור. 

לכלוך כמו טביעות אצבע וכתמים שחורים מנקים בפשטות על ידי ספוג הפלא, אך עוד בטרם שמצטברים משקעים כהים על המפסקים והידיות, עליכם לנקות אותם על ידי מטלית לחה ספוגה בחומר אנטיבקטריאלי כמו למשל מתז לניקוי ולחיטוי יסודי, אשר מחסל כמעט במלואו את הבקטריות תוך דקה אחת בלבד. 

 

חיטוי מפעל מקורונה - מראשיתה של התפרצות נגיף הקורונה נעשה שימוש בחומרי חיטוי, על מנת למנוע מצב של הדבקה דרך משטחים. אמצעי החיטוי המוביל הינו ריסוס בחומר היפוכלוריט שכולכם בוודאי מכירים יותר בכינוי - אקונומיקה.

 

לשיטה זו מספר חסרונות ניכרים, כמו למשל - מדובר בנוזל אשר מתאדה במהירות, ותחת קרינת שמש הינו מתפרק אפילו מהר יותר. בשל כך, עסקינן אודות חיטוי מוגבל וקצר טווח, אשר דורש חזרה על פעולת החיטוי והריסוס מספר פעמים ביום.

 

הטכנולוגיה החדשה, אשר פותחה על ידי קבוצת מחקר מאפשרת לייצר חומרי חיטוי ספציפיים, אשר מבוססים על חומרי גלם זולים וזמינים. פיתוחה של הטכנולוגיה האמורה התאפשרה בשל סינרגיה של הידע הבין תחומי בכימיה קומבינטורית, בהנדסת פולימרים ובשחרור מבוקר.

 

החומרים שפותחו ישנו את כללי המשחק, בשל כך כי הינם יעצרו את מעגל ההדבקה הקשור למגע במשטחים מזוהמים. הדבקה דרך משטחים מהווה בעיה סבוכה, בפרט במקומות ציבוריים, כמו לדוגמה -  בתי חולים, מפעלים, בתי ספר, קניונים, תחנות מרכזיות ותחבורה ציבורית, והפולימרים שלנו יהפכו אותם למרחבים בטוחים יותר.

 

הפיתוח החדש הואץ לטובת ההתמודדות עם המגיפה העכשווית, אך הטכנולוגיה תוכל לשמש בשנים הבאות אפקט מעולה נגד מיקרואורגניזמים שונים. באופן הזה מעשירים את ארסנל הכלים הניצב לרשותכם ומוסיפים לו משפחה חדשה של אמצעי חיטוי המשחררים את החומר הפעיל באופן מבוקר. בצורה הזאת הינם נשארים יעילים למשך הרבה זמן.

האם אפשר לבצע חיטוי מפעלים מקורונה?

עם כל הכאב הכרוך בכך, הקורונה היא לא איזה מזיק שאפשר להרחיק או להדביר אותו, ובשל כך הדברת קורונה היא דבר שאינו ניתן לביצוע. במידה ומישהו מציע לעשות לכם הדברה נגד נגיף קורונה, היזהרו מפניו כמו מאש – כי עסקינן אודות שרלטן.

 

אין דרך למנוע הימצאות של קורונה על משטחים, בשל כך כי החומר שבו משתמשים מיועד לחטא ולא להדביר. חיטוי נגד קורונה בוודאי מחסל את כל הנגיפים שנמצאו במקום בטרם החיטוי, אבל אינו מונע אפשרות שיחיו על המשטחים נגיפים חדשים שיגיעו אליו לאחר החיטוי.

 

מתי מומלץ לבצע חיטוי מפעל מקורונה?

המון מפעלים כבר עברו למתכונת של עבודה מהבית, וכפי הנראה יישארו במתכונת זו אף אחרי שהנגיף יחלוף מעולמנו, אך חלקם כבר התחילו לחזור לעבודה במפעל וברבים אותה עבודה לא הופסקה למעשה אף פעם.

 

על מנת לשמור על הבריאות של העובדים שלכם ועל רצף העבודה התקין, כדאי ביותר להזמין שירותי ניקיון מפעלים נגד קורונה בצורה קבועה, באותו אופן כמו ניקוי רגיל שמתבצע באופן שבועי.

 

לכל הפחות, ודאו להזמין חיטוי מפעלים פעם בחודש, בשל כך כי עד שאותו עובד שנדבק יתגלה כחולה, הינו עשוי להדביק את כל העובדים במפעל מבלי שתדעו על כך, ואז כבר יהיה מאוחר מדי. בלי חיטוי למפעלים, כל עבודת המפעל תוכל להיות מושבתת בהפתעה, ומזה אתם בוודאי מעוניינים להימנע.

 

האם חיטוי מפעלים כולל שימוש בחומרים רעילים?

חומרי הניקוי והחיטוי הנמצאים כמעט בכל מפעל מכילים חומרים רעילים מסוכנים. כאשר אתם משתמשים בחומרים אלו, לבשו כפפות ופתחו את החלונות כדי לאוורר את החללים.

 

אם אתן בהיריון או מניקות, כדאי להימנע משימוש בחומרים אלו. נסו להשתמש בתחליפים טבעיים כמו סודה לשתייה, חומץ, מלח לימון וכיוצא בזה.

 

מה המחירים של חיטוי מפעלים? 

החל משניים וחצי ₪ למטר. אל תטעו לחשוב כי חברות הדברה אשר גובות מחיר גבוה יותר, יעשו עבודה איכותית וטובה יותר, שכן כולן משתמשות באותם החומרים.

 

ואלו שלא - הן משתמשות בחומר חיטוי ביולוגי, שמתאים לחיטוי חדרי ניתוח ואין שום צורך להשתמש בו ואף אין כל המלצה פורמלית של משרד הבריאות לטובת חיטוי קורונה, למעט הצורך של החברות שמציעות את השירות הזה בעשיית ממון על גבי בני אדם שמצויים במצבי לחץ, חרדה ואי ודאות -- בשל רצונם לחטא את נגיף הקורונה מהסביבה בה הם שוהים.

bottom of page